Warning: A non-numeric value encountered in /home/arashkav/ravipodcast.ir/wp-content/plugins/ultimate-member/includes/core/class-cron.php on line 83

Warning: mktime() expects parameter 4 to be int, string given in /home/arashkav/ravipodcast.ir/wp-content/plugins/ultimate-member/includes/core/class-cron.php on line 85
پاپ فیلتر pop filter چیست و چگونه باید از آن استفاده کنیم + آموزش ساخت پاپ فیلتر با وسایل ارزان - پادکست راوی

پاپ فیلتر pop filter چیست و چگونه باید از آن استفاده کنیم + آموزش ساخت پاپ فیلتر با وسایل ارزان

پاپ فیلتر

در صورتی که در کار ساخت پادکست باشید قطعا متوجه خواهید شد که میزان صدای شما یکی از عناصر موثر در کیفیت کاری است که در انتها بدست خواهید آورد. اما گاهی اوقات کنترل اوضاع از دست شما خارج میشود. تلفظ صداهای صامتی مانند “پ” و یا صدا های سوت داری مانند “س” و “ش” گاهی مواقع میتوانند برای شما مشکل ایجاد کنند. راه حل این موضوع استفاده از همان شیء سیاه رنگی است که که قطعا آن را جلوی میکروفون های درون استودیو ها دیده اید و اصطلاح تخصصی آن پاپ فیلتر میباشد. در این مقاله به این موضوع می پردازیم که علت بوجود آمدن این مشکلات و نویز ها چیست و چطور میتوان با استفاده از پاپ فیلتر از آن جلوگیری کرد. همچنین روش های خرید یک پاپ فیلتر مناسب را به شما پیشنهاد میکنیم و آموزش چگونگی ساخت یک نمونه دست ساز از آن را به شما میدهیم، که در واقع می تواند به خوبی نمونه های قابل خریداری مفید واقع شود.

پاپ فیلتر، یک وسیله ضروری و کاربردی

اینکه پاکدست شما از کیفیت لازم برای جلب رضایت شنوندگان برخوردار باشد اصلی مهم است که باید به آن توجه ویژه داشته باشید. و یکی از مهمترین عناصر کیفیت صدای ضبط شده شما میباشد. اگر صدای شما دارای نویز بوده و از کیفیت لازم برخوردار نباشد، تمامی زحمات شما بی نتیجه خواهد بود. اجازه دهید در ابتدا کمی درباره علت ایجاد این نویز ناخواسته توضیح دهیم.

پاپ فیلتر

در صورتی که شما از یک میکروفون خوب برای ضبط پادکست استفاده کنید و شرایط محل ضبط صدا نیز برای شما خوب باشد، باز هم خواهید دید که هنگام تلفظ بعضی از صدا ها یک نویز پاپ مانند احساس میشود. علت این نویز این است که وقتی بعضی از صدا ها را قوی تر تلفظ میکنید. موج صدای شما بعد از برخورد به پرده صداگیر میکروفون مقدار زیادی آن را حرکت داده و باعث میشود به پرده پشتی بچسبد البته این ترکیب و ساختار مربوط به میکروفون های خازنی می باشد، که در این صورت اتصال بین دو خازن باعث ایجاد یک نویز در صدای ضبط شده می گردد.

پاپ فیلتر ساده

شما برای از بین بردن این نویز می توانید از یک پاپ فیلتر برای عبور صدا از آن استفاده کنید تا این نویز گرفته شود. پاپ فیلتر صفحه ای عموما کرد است که یک لایه پارچه بافته شده و یا صفحه مشبک فلزی روی آن قرار دارد و با پایه به پایه میکروفون متصل شده و بین دهان شما و میکروفون قرار می گیرد. عبور صدا از این صفحه باعث می شود، قدرت اضافی صدای شما کاسته شده، و نویز پاپ مانند دیگر در صدای ضبط شده به وجود نمی آید. البته کسانی نیز هستند که بدون استفاده از پاپ فیلتر و با تنظیم زاویه میکروفون، از برخورد مستقیم صدا به آن جلوگیری کرده و این نویز را از بین میبرند. اما بهترین راه و موثرترین راه استفاده از یک پاپ فیلتر میباشد.

پاپ فیلتر فلزی

شما برحسب نیاز خود میتوانید انواع مختلف پاپ فیلتر را تهیه و استفاده کنید. اما توجه داشته باشید هزینه زیاد برای این وسیله یک سرمایه گذاری درست برای شما نیست. و لازم نیست هزینه زیادی را برای آن بپردازید. شما میتوانید با توجه به نوع میکروفون خود و مقدار نویزی که در صداهای ضبط شده مشاهده می کنید تصمیم بگیرید که چه پاب فیلتری را با چه قیمتی تهیه کنید. در صورتی که علاقه مند باشید می توانید خودتان نیز برای خودتان یک پاپ فیلتر درست کنید. آموزش ساخت پاپ فیلتر را در مرحله بعد برای شما ارائه خواهیم داد.

 آموزش ساخت پاپ فیلتر

شاید برای شما جالب باشد بدانید که در ابتدا خیلی از استودیو های بزرگ نیز از یک پاپ فیلتر دست ساز و ساده برای کار خود استفاده میکردند. این روش می تواند برای کار شما بسیار موثر می باشد، و می تواند نیاز های شما را تا حد زیادی برطرف کرده و نویز موجود را کاهش دهد.

وسایل مورد نیاز برای ساخت پاپ فیلتر

  • یک کارگاه گلدوزی به قطر ۱۵ سانت
  • جوراب زنانه که قابلیت کش آمدن داشته باشد.
  • سیم مفتولی

دایره داخلی کارگاه گلدوزی رو خارج کرده(بهتر است پلاستیکی باشد) و داخل جوراب قرار می دهیم به طوری که جوراب دو طرف آن را بپوشاند. سپس قسمت اضافه جوراب را می پیچیم تا محکم شود و دایره را داخل دایره دوم قرار داده و آن را در جای خود محکم میکنیم و کارگاه را میبندیم. از سیم مفتولی برای اتصال آن به پایه میکروفون اصلی استفاده می کنیم در صورتی که به یک پایه میکروفون دیگر با کلیپس انبری دسترسی دارید میتوانید از آن برای نگه داشتن پاپ فیلتر خود به جای سیم مفتولی استفاده کنید.

آموزش ساخت یک پاپ فیلتر

این روش قبلا یک روش کاربردی و مورد استفاده خیلی از افراد بود، اما اکنون با زیاد شده پاپ فیلتر های آماده با ظاهری بهتر و کارایی بهتر و در کل میتوان گفت پاپ فیلتر های حرفه ای، یک روش نسبتا منسوخ شده به حساب می آید. اما شما هنوز میتوانید برای نویز صدای خود روی آن حساب کنید. با توجه به قیمت بالای این محصول در ایران برای شروع پیشنهاد میکنم از همین سیستم استفاده کنید.

پاپ فیلتر حرفه ای

پاپ فیلتر و بادگیر(Wind Screen) را با هم اشتباه نگیریم!

عموما پاپ فیلتر را با اسم های متنوعی مانند پت گیر، پاپ شیلد و بادگیر می شناسند. اما قطعه کاربردی دیگری به نام بادگیر یا Wind Screen وجود دارد که باید مراقب باشیم آن را با پاپ فیلتر اشتباه نگیریم. این قطعه در واقع یک پوشش برای میکروفون است که در مواقعی که صدابرداری در فضای باز انجام میشود. برای جلوگیری از ضبط شدن صدای باد استفاده میشود، و انواع مختلف و متنوعی نیز دارد.

بادگیر یا Wind Screen

وقتی در فضای باز عملیات ضبط را انجام دهید صدای باد نویز های بدی را روی صدای ضبط شده اعمال میکنند که این نویز ها یکنواخت نیستند، و در واقع به علت کم و زیاد شدن شدت باد میتوانند تغییر کنند. به همین علت یک پوشش ابری یا مویی را روی میکروفون قرار میدهند تا از ایجاد این نویز جلوگیری کند.

البته در مواردی که بخواهیم صدای نویز ایجاد شده به علت تنفس را نیز برطرف کنیم میتوانیم از این بادگیر ها استفاده کنیم. پوشش های ابری از جنس ابرهای آکوستیک که روی میکروفون ها مشاهده می کنید، به همین علت می باشد. و می توان گفت که این جنس ابر کاربرد خوبی در این زمینه دارد.

پوشش های ابری آکوستیک

اگر میخواهید یک صدای ضبط شده با کیفیت داشته باشید، توجه به این جزئیات کوچک و نویز ها و صداهای خیلی پایین مانند نفس کشیدن و یا سوت تلفظ حرف “س” از کارهایی است که باید انجام دهید. ضبط یک صدای خوب نیازمند توجه و دقت است. استفاده از پاپ فیلتر برای شما یک امر ضروری تلقی می گردد. امیدواریم مطالب ارائه شده به شما در انتخاب پاپ فیلتر مناسب و یا ساخت آن کمک لازمم را کرده باشد.

۴ ۷ votes
امتیازدهی به مقاله
دنبال کردن
اطلاع از
guest

0 نظرات
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x