Warning: A non-numeric value encountered in /home/arashkav/ravipodcast.ir/wp-content/plugins/ultimate-member/includes/core/class-cron.php on line 83

Warning: mktime() expects parameter 4 to be int, string given in /home/arashkav/ravipodcast.ir/wp-content/plugins/ultimate-member/includes/core/class-cron.php on line 85
۳ معیار مهم برای انتخاب میکروفن + پیشنهاد مدل های مناسب برای ضبط پادکست - پادکست راوی

۳ معیار مهم برای انتخاب میکروفن + پیشنهاد مدل های مناسب برای ضبط پادکست

انواع میکروفن

میکروفن چیست و از کجا آمده است؟

میکروفن دستگاه یا حسگری است که صدا را به جریان الکتریسیته تبدیل می‌کند. در سال ۱۸۷۶، امیل برلاینر نخستین میکروفن را اختراع کرد که به عنوان فرستنده‌ی صدا در تلفن‌ها به کار برده شد. میکروفن‌ها با انواع مختلف دارای کاربردهای زیادی در زندگی روزمره ما هستند.در این مقاله میخواهیم شمارا با بهترین میکروفن برای ضبط پادکست آشنا کنیم.

انواع میکروفن از لحاظ

  1. کیفیت و حجم صدا
  2. نوع اتصال
  3.  الگوی دریافت ( الگوی قطبی)
  4. میکروفن خوب برای ضبط پادکست در ایران

 انواع کیفیت و حجم صدا

میکروفن ها را از لحاظ کیفیت و حجم صدا میتوان به سه نوع داینامیک، خازنی و روبانی تقسیم کرد.
از بهترین میکروفن ها برای ضبط پادکست میتوان به میکروفن خازنی یا کاندانسر اشاره کرد.

میکروفن‌های داینامیک

میکروفن‌های داینامیک حساسیت کمتری (در مقابل فشار هوا و فرکانس‌های بالا) نسبت به میکروفن‌های خازنی دارند و معمولا می‌توانند شرایط سخت تری را تحمل کنند. همچنین این میکروفن‌ها ارزان تر از خازنی هستند و برای ضبط صدای اجرای زنده وکال، درامز و گیتار الکتریک مناسب می‌باشند.

میکروفن‌های داینامیک

میکروفن‌های خازنی یا کاندانسر

این نوع میکروفن‌ها را می‌توانید در گوشی و موبایل، هندزفری و هدست، داخل لپتاپ، آیفون‌های خانگی و … پیدا کنید. نوع پر کاربرد این میکروفن ها میکروفن الکترت است. همچنین آنها به دو نوع اصلی میکروفن خازنی دیافراگم بزرگ و میکروفن خازنی دیافراگم کوچک تقسیم می شود.

میکروفن‌های خازنی یا کاندانسر

میکروفن‌های ریبون یا روبانی

این نوع میکروفن ها در عصر طلایی رادیو بسیار کاربردی بودند و امروزه به وسیله خوانندگان و یا برای ضبط چند ساز به طور همزمان مورد استفاده قرار میگیرد.

میکروفن‌های ریبون یا روبانی

 

میکروفن های کریستالی

میکروفن های کریستالی و سرامیکی انواع دیگری از میکروفن ها هستند که خیلی حرفه ای و کاربردی نیستند.

میکروفن کریستالی

انواع اتصال

میکروفن ها از لحاظ نوع اتصال به انواع مختلف زیر تقسیم می شود.

میکروفن‌های یو‌اس‌بی

این میکروفن ها در حالی که تازه تولید شده اند ولی دارای تمام اجزای میکروفن های قدیمی هستند. این میکروفن ها ضبط دیجیتال را آسان میکند. اکثر میکروفون‌های یو‌اس‌بی از نوع کاندنسر هستند. این میکروفن به دلیل کیفیت بالا دارای کاربردهای زیادی از جمله ضبط پادکست، ضبط ساز، مصاحبه و…. است.

میکروفن یواس بی

میکروفن‌های بی سیم

در سال های اخیر تولید این نوع میکروفن ها با رشد ارتباطات بی سیم افزایش پیدا کرده است. یک سیستم میکروفون بی سیم شامل فرستنده، میکروفن و گیرنده است. در سیستم‌های جدید میکروفن بدون سیم، دو آنتن مختلف، یکی بر روی بخش فرستنده و دیگری بر روی قسمت گیرنده وجود دارد. هنگامیکه فاصله فرستنده از آنتن گیرنده بیش از حد مجاز افزایش می‌یابد، در این حالت صدا و سیگنال‌های رادیویی دچار اختلال می شوند.

میکروفن بی سیم

میکروفن میخی

میکروفن های دارای این کابل امروزه کیفیت پایین تری نسبت به بقیه و در نتیجه کاربرد کمتری دارند.

میکروفن میخی

میکروفنXLR

این نوع میکروفن ها بسیار کاربردی هستند که از جمله این کاربرد ها استفاده در ضبط استودیویی، ایستگاه های رادیویی و پخش زنده است.این نوع میکروفن ها صوت را به صورت مناسبی منتقل میکنند که باعث کاهش نویز در صدای ضبط شده می شود.

میکروفنXLR

Mini bannon

این نوع میکروفن بیشتر در وسایل ساده و دم دستی اعم از موبایل، هدست، هدفون و…. یافت میشود و به همین دلیل بسیار کاربردی هستند.

Mini bannon

انواع الگوی قطبی (الگوی قطبی):

الگوی دریافت (الگوی قطبی) یعنی جهت یا جهت هایی که میکروفن صدا را دریافت میکند.

تک جهتی

نسبت به صدا از یک جهت حساس است و شامل سه نوع کاردیوئید، سوپر کاردیوئید و هایپر کاردیوئید است.

تک جهتی

دوجهتی

که الگوی آنها شبیه به ۸ است و فقط از بالا و پایین نسبت به صدا حساس است. این نوع میکروفن کاربرد فراوانی ندارد و بیشتر در مصاحبه ها کاربرد دارد.

دو جهتی

تمام جهتی

که از تمام جهات نسبت به صدا حساس است و کاربرد فراوانی دارد برای مثال میتوان از این میکروفن در استودیو و مکان های دیگر (مانند کلیساهای قدیمی) با آکوستیک بزرگ و همچنین برای ضبط زنده از چند ابزار، استفاده کرد البته این امر تا زمانی میسر است که سطح سر و صدا کم باشد.

تمام جهتی

کاردیوئید

الگویی است که صدای جلو را دریافت و پشت را رد میکند و الگوی شبیه به قلب دارد. این میکروفن ها هم در استودیو و هم در اجرا زنده استفاده میشوند. همچنین از کاربردهای این نوع میکروفن می توان در صدا برداری از آلات موسیقی مانند درام ، گیتار و … اشاره کرد.

کاردیوئید

سوپر کاردیوئید

بر خلاف کاردیوئید، این میکروفن دارای بخش حساس در پشت خود است. استفاده از این نوع میکروفن در اجرا های زنده مانند مداحی ، خوانندگی و … پیشنهاد می شود.

سوپر کاردیوئید

هایپرکاردیوئید

این میکروفن نسبت به دو تای قبل، هدایتی تر کار میکند البته که بسیار شبیه به سوپر کاردیوئید است.

هایپرکاردیوئید

میکروفن خوب برای ضبط پادکست در ایران

اگر قصد این رو دارید که پادکست بسازید و دنبال یک میکروفن خوب برای اینکار میگردید چندین پیشنهاد با قیمت های مختلف براتون دارم.

اول از همه بگم بخاطر اینکه من کار کتاب صوتی هم انجام میدادم و یه استودیو ضبط خونگی داشتم، خودم برای ضبط از یک کارت صدای حرفه ای m-audio m-track 2*2 و میکروفن behringer c1 استفاده میکنم که از یه دوست عزیزی بهم رسیده.

ولی خریدن این تجهیزات برای شروع خیلی گرون پاتون در میاد پس بیاید چندتا میکروفن خوب که بتونید باهاشون کیفیت خوب از ضبطتون بگیرید رو بهتون معرفی کنیم.

 

میکروفن بویا ام ۱

میکروفون یقه ای بویا m1

این میکروفن یه میکروفن یقه ای کاندانسر هستش که صدارو با جزئیات مناسبی ثبت میکنه. هم میتونید با موبایل ازش استفاده کنید هم با دوربین. خوبیش اینه که کوچیک و جمع و جوره و همه جا میتونید ازش استفاده کنید. حواستون باشه اگه به یقه لباستون آویزونش میکنید خیلی جم نخورید چون صدای خش خش لباس رو هم با جزئیات ثبت میکنه. بهتره که به یه چیزی جلوتون وصلش کنید و روی میز قرارش بدید. اینجوری صدا های جانبی کمتری ضبط میکنه. این میکروفن به صورت عادی جک ۳.۵ میلیمیتری داره ولی تبدیل مینی بنون (میخی کوچیک) به بنون (میخی) هم داخل جعبه محصولش وجود داره. یعنی اگه کارت صدای حرفه ای هم داشته باشید میتونید از این میکروفن استفاده کنید.

حواستون باشه که نسخه تقلبیش هم توی بازار موجوره و از جای معتبر تهیه کنید. به زودی نمونه صدا ضبط شده با این میکروفن رو هم اینجا قرار میدم.

میکروفن یونمای y20

میکروفون ینمای Y20

یونمای y20‌ هم یکی از میکروفن های مناسب ارزان ولی با کیفیت خوب هستش که میتونید ازش برای ضبط پادکست استفاده کنید. تفاوت این میکروفن با میکروفن قبلی اینه که به واسطه پایه ای که همراه محصول هستش دیگه سرگردون نیستید که میکروفن رو کجا نصب کنید که بتونید راحت صداتون رو ضبط کنید.

شما برای ضبط صدای خود از چه مدل میکروفونی استفاده میکنید؟

زیر همین پست برای ما کامنت بزارید.
اگه سوالی هم دارید تو بخش پرسش و پاسخ از ما بپرسید تا جوابتون رو بدیم.
۳.۸ ۴ votes
امتیازدهی به مقاله
دنبال کردن
اطلاع از
guest

2 نظرات
قدیمی‌ترین
جدیدترین بیشترین رای
Inline Feedbacks
View all comments
فلی
فلی
1 سال قبل

سلام عالی بود

آرش کاویانی
Reply to  فلی
1 سال قبل

👌😊

2
0
Would love your thoughts, please comment.x